Ειδήσεις νέα για το αυτοκίνητο και τις μηχανές. Auto - Moto Νέα
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Δείτε πόσο άλλαξαν τα αυτοκίνητα μέσα σε 100 χρόνια (+video) - NewsAuto.gr

Δείτε πόσο άλλαξαν τα αυτοκίνητα μέσα σε 100 χρόνια (+video)

Από τις άμαξες της δεκαετίας του 1920 μέχρι τα ηλεκτρικά του σήμερα, ένας αιώνας εξέλιξης του αυτοκινήτου περνά μέσα από ένα πολύ όμορφο ολιγόλεπτο video.

Τα 100 πρώτα χρόνια είναι δύσκολα λένε. Όμως για το αυτοκίνητο, ο αιώνας της εξέλιξής του που μεσολάβησε από την δεκαετία του 1920 μέχρι τις ημέρες μας έφερε δραματικές αλλαγές. Και αρκεί να ρίξουμε μια ματιά στο video που ακολουθεί για να διαπιστώσουμε πόσο άλλαξαν τα αυτοκίνητα.

Το συγκεκριμένο video έχει επεξεργαστεί με ειδικό τρόπο και έχει γίνει επιχρωματισμός αλλά και αύξηση των καρέ στα 60 fps για ομαλότερη κίνηση.

Σε αυτό βλέπουμε τους δρόμους μερικών από τις μεγαλύτερες πόλεις του κόσμου και την κατάσταση που επικρατεί στην κυκλοφορία των αυτοκινήτων.

Η εικόνα είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα, καθώς πέρα από τα αυτοκίνητα, στους δρόμους της δεκαετίας του 1920 εξακολουθούν να κυκλοφορούν άλογα και άμαξες.

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν και κάποια κοινωνιολογικά χαρακτηριστικά, όπως για παράδειγμα ότι η εμφανής ανάπτυξη του αυτοκινήτου στις ΗΠΑ λόγω κυρίως του Model T.

Eνώ χαρακτηριστική είναι η… απουσία αυτοκινήτων και η κυριαρχία των ποδηλάτων σε πόλεις όπως η Κοπεγχάγη και το Άμστερνταμ, όπου ακόμα και σήμερα τα ποδήλατα παραμένουν κυρίαρχο μέσο.

Σε κάθε περίπτωση, το video παρουσιάζει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς μας βοηθά να διαπιστώσουμε ότι μέσα από 100 χρόνια καταστροφών και μεγάλων κοινωνικών αλλαγών, το αυτοκίνητο ήταν και παρέμεινε η πιο σημαντική δημιουργία του ανθρώπου στον 20ό αιώνα. Και αυτό που έφερε μαζί του αρκετά προβλήματα αλλά άνοιξε νέες δυνατότητες ελευθερίας και έκφρασης.

Δείτε ΟΛΕΣ τις τελευταίες ειδήσεις τη στιγμή που συμβαίνουν στο newsauto  

Κοινοποιήστε το: