Ειδήσεις νέα για το αυτοκίνητο και τις μηχανές. Auto - Moto Νέα
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:

H Cupra στο Πρωτάθλημα Extreme E

Η Cupra μεταφέρει την κληρονομιά του μηχανοκίνητου αθλητισμού της Seat στην σύγχρονη εποχή, συμμετέχοντας στον αγωνιστικό θεσμό Extreme E ως βασικός συνεργάτης της ομάδας ABT Sportsline.

ToExtreme E,ο αγωνιστικός θεσμός με αμιγώς ηλεκτρικά SUV, πρόκειται να ταξιδέψει σε μερικά από τα πιο ακραία και απομακρυσμένα μέρη του κόσμου το 2021.Η εναρκτήρια σεζόν θα διεξαχθεί σε πέντε διαφορετικές τοποθεσίες, στην  Αρκτική, την έρημο, το τροπικό δάσος, τον παγετώνα και τον ωκεανό, επιλέγοντας μέρη που έχουν ήδη καταστραφεί ή επηρεαστεί από την κλιματική αλλαγή.

Η είσοδος της Cupra στα Extreme E δεν αποτελεί έκπληξη, καθώς η μάρκα έχει δημιουργήσει το Cupra e-Racer, το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό αγωνιστικό αυτοκίνητο τουρισμού στον κόσμο, με τέσσερις ηλεκτροκινητήρες μονής ταχύτητας, απόδοση 680 ίππων και ροπή 960 Nm,με μία 65 kWh μπαταρία υγρής ψύξης.

Μία ηλεκτρική οδύσσεια

Η Cupra θα συνεργαστεί με την ABT Sportsline ως τοn βασικό συνεργάτη της αγωνιστικής ομάδας και θα συμβάλει στη σύνθεση μιας ομάδας μηχανικών και οδηγών για αυτήν την ηλεκτρική οδύσσεια. Το Extreme E διαθέτει ένα format, που σέβεται μεταξύ άλλων σημαντικών ζητημάτων, την ισότητα ευκαιριών μεταξύ φύλων. Οι ομάδες στο Extreme E, θα πρέπει να διαθέτουν δύο οδηγούς, έναν άντρα και μία γυναίκα, εκ των οποίων ο πρώτος οδηγός για την Cupra είναι ο πρεσβευτής της, Mattias Ekström

Η εναρκτήρια σεζόν του Extreme E, που θα ξεκινήσει στις αρχές του 2021 θα πραγματοποιηθεί σε πέντε στάδια. Το παγκόσμιο ταξίδι θα χρησιμοποιήσει τη διεθνή πλατφόρμα ψυχαγωγίας για να προωθήσει την ηλεκτροδότηση, τη βιωσιμότητα και την ισότητα.

– Newsbeast

Facebook Comments

Κοινοποιήστε το: