Ειδήσεις νέα για το αυτοκίνητο και τις μηχανές. Auto - Moto Νέα
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Νέα καθυστέρηση για τη Maserati Grecale - NewsAuto.gr

Νέα καθυστέρηση για τη Maserati Grecale

Για την άνοιξη του 2022 μεταφέρθηκε το ντεμπούτο του νέου SUV της Maserati και ο λόγος είναι, για όσους δεν το μάντεψαν, η έλλειψη ημιαγωγών.

Πριν από έναν περίπου μήνα, η Maserati ανακοίνωσε ότι η επίσημη πρεμιέρα της Grecale θα πραγματοποιηθεί στο Μιλάνο στις 16 Νοεμβρίου.

Η παγκόσμια κρίση ημιαγωγών όμως, έχει αναγκάσει την ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία να αναβάλει το ντεμπούτο του νέου SUV της για την άνοιξη του 2022. Με μια νέα ανακοίνωσή της, η Maserati αναφέρει ότι η καθυστέρηση οφείλεται σε «βασικά προβλήματα που έχουν προκαλέσει οι παύσεις στις αλυσίδες εφοδιασμού για τα βασικά εξαρτήματα που είναι απαραίτητα για την ολοκλήρωση της παραγωγής του αυτοκινήτου. Ειδικότερα, η έλλειψη ημιαγωγών, δε θα μας επέτρεπε να ανταποκριθούμε στην αναμενόμενη ζήτηση».

 

Το γεγονός ότι προς τα τέλη Σεπτεμβρίου η Maserati εξακολουθούσε να στοχεύει σε ένα λανσάρισμα τον Νοέμβριο σημαίνει ότι η εξέλιξη της Grecale έχει ολοκληρωθεί. Η Grecale θα είναι το δεύτερο SUV της Maserati. Θα τοποθετηθεί κάτω από τη Levante στη γκάμα της εταιρείας και θα βασίζεται στην πλατφόρμα «Giorgio», την ίδια που χρησιμοποιεί και η Alfa Romeo Stelvio. Το νέο μοντέλο αναμένεται να προσφέρεται σε βενζινοκίνητες, υβριδικές και πλήρως ηλεκτρικές εκδόσεις.

 

Δείτε ΟΛΕΣ τις τελευταίες ειδήσεις τη στιγμή που συμβαίνουν στο newsauto  

NewsAuto.gr

Κοινοποιήστε το: