Ειδήσεις νέα για το αυτοκίνητο και τις μηχανές. Auto - Moto Νέα
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Νέο Ford Ranger: Ακραίες δοκιμές πριν το ντεμπούτο (+video) - NewsAuto.gr

Νέο Ford Ranger: Ακραίες δοκιμές πριν το ντεμπούτο (+video)

Η νέα γενιά του δημοφιλούς pick-up της Ford υποβλήθηκε σε εξουθενωτικές δοκιμές, σε παγωμένα, καυτά και κακοτράχαλα εδάφη –  Πότε θα παρουσιαστεί;

Συνεχίζεται η προωθητική εκστρατεία με πρωταγωνιστή το ολοκαίνουριο Ford Ranger το οποίο αναμένεται να παρουσιαστεί εντός του τρέχοντος έτους, για να πάρει σειρά το λανσάρισμα, μέσα στο 2022.

Χάρη στη Ford Αυστραλίας μπορούμε να πάρουμε μια ακόμα γεύση για τη νέα γενιά του δημοφιλούς pick-up, βλέποντάς την να υποβάλλεται σε ακραίες δοκιμές που περιλαμβάνουν τη υδάτινα κωλύματα, την περιήγηση σε επιφάνειες χαμηλής πρόσφυσης, αλλά και την «αναρρίχησή» σε έντονης κλίσης κακοτράχαλα εδάφη.

Ειδικότερα, στο μικροσκόπιο των ανθρώπων της αμερικανικής εταιρείας βρέθηκε η λειτουργία του μοτέρ σε ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες και αντιστρόφως σε θερμοκρασίες άνω των 50 βαθμών Κελσίου, στα εδάφη της Βόρειας Αμερικής, της Αυστραλίας και της Μέσης Ανατολής.

Παράλληλα, όπως αναφέρεται, οι δοκιμές περιελάμβαναν την διάνυση 10.000 χλμ. σε ερήμους, που σύμφωνα με τη Ford αντιστοιχούν σε 1.250.000 χλμ. κανονικής οδήγησης και 625.000 χλμ. σκληρού off-roading.

Πέρα από τα εξουθενωτικά τεστ σε πραγματικές συνθήκες, η Ford επίσης διεξήγαγε μια ποικιλία ποιοτικών δοκιμών που είχαν στο επίκεντρο την απόδοση του αυτοκινήτου σε υψηλές ταχύτητες, την ανθεκτικότητα, τις εκπομπές ρύπων, αλλά και το τρίπτυχο NVH (θόρυβος-κραδασμοί-τραχύτητα).

Για την εξαγωγή ασφαλών συμπερασμάτων μάλιστα, η Ford αξιοποίησε την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, «προσδένοντας» το νέο Ranger σε μια πλατφόρμα παραγωγής ισχυρών δονήσεων, που εφόσον εφαρμόζονταν σε ανθρώπινο οργανισμό, θα ήταν αβίωτες.

Καθόλη τη διάρκεια του βίντεο, το pick-up δεν απαλλάσσεται λεπτό από τον καμουφλαρισμένο μανδύα του, αν και είναι γνωστό πως θα έχει ανασχεδιασμένα LED φώτα, διαφοροποιημένες μπάρες στην καρότσα και πιο μοντέρνες ζάντες αλουμινίου.

Το Ranger που θα έρθει στην ευρωπαϊκή αγορά ενδέχεται να κινείται από έναν Bi-turbo EcoBlue 2.000 κ.εκ., ενώ λίγο αργότερα δεν αποκλείεται να λανσαριστεί και μια plug-in υβριδική έκδοση.

Δείτε ΟΛΕΣ τις τελευταίες ειδήσεις τη στιγμή που συμβαίνουν στο newsauto  

Κοινοποιήστε το: