Ειδήσεις νέα για το αυτοκίνητο και τις μηχανές. Auto - Moto Νέα
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Οριστικό! Χωρίς όριο ταχύτητας παραμένει η Autobahn - NewsAuto.gr

Οριστικό! Χωρίς όριο ταχύτητας παραμένει η Autobahn

Τα μεγαλύτερα κόμματα της χώρας, SPD, FDP και οι Πράσινοι συμφώνησαν πως δεν θα θεσπιστούν όρια ταχύτητας σε τμήματα των γερμανικών αυτοκινητοδρόμων που είναι no limit.

Τα τρία κόμματα μεγάλα πολιτικά κόμματα που σχεδιάζουν να δημιουργήσουν μια νέα γερμανική κυβέρνηση απέκλεισαν πρόσφατα την επιβολή γενικών ορίων ταχύτητας στους γερμανικούς αυτοκινητόδρομους.

Η συμφωνία που έχει υπογραφεί από τους Πράσινους, τους Σοσιαλδημοκράτες και το FDP ως βάση για συνομιλίες συνασπισμού αναφέρει ότι: «Εδώ δεν θα υπάρχει γενικό όριο ταχύτητας».

Αυτή η πρόταση σημαίνει ότι το κόμμα των Πρασίνων παραιτήθηκε από τη δήλωση του μανιφέστου να επιβάλει ένα γενικό όριο ταχύτητας 130 χιλιομέτρων ανά ώρα στους γερμανικούς αυτοκινητόδρομους.

«Δεν μπορούσαμε να θεσπίσουμε κάποιο όριο ταχύτητας», παραδέχτηκε το υψηλόβαθμο στέλεχος των Πράσινων, Robert Habeck.

Το φιλελεύθερο FDP δεν ήθελε σε καμία περίπτωση να θεσπιστεί ένα όριο ταχύτητας στους αυτοκινητόδρομους, οι οποίοι φημίζονται σε όλο τον κόσμο ως μερικοί από τους μοναδικούς δρόμους όπου οι οδηγοί αυτοκινήτων μπορούν να οδηγούν όσο γρήγορα θέλουν χωρίς να παραβιάζουν τον νόμο.

Ο ηγέτης του SPD, Olaf Scholz, είναι γνωστό ότι ήταν απρόθυμος να επιβάλει όριο ταχύτητας, παρά την επίσημη στάση του κόμματός του υπέρ του περιορισμού των ταχυτήτων.

Άλλοι πρότειναν ότι ένα γενικό όριο ταχύτητας θα συμβάλει στη μείωση των ατυχημάτων και θα σώσει ζωές, αν και πολλές από τις πιο επικίνδυνες περιοχές του αυτοκινητόδρομου έχουν ήδη όριο ταχύτητας.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση νωρίτερα φέτος, σχεδόν τα δύο τρίτα (64%) των Γερμανών τάσσονται υπέρ της καθιέρωσης ενός γενικού ορίου ταχύτητας στην Autobahn.

Οι φήμες που κυκλοφόρησαν τις ημέρες μετά τις εκλογές της 26ης Σεπτεμβρίου υποδηλώνουν ότι το FDP ήταν έτοιμο να υποχωρήσει σχετικά με το όριο ταχύτητας, εφόσον οι Πράσινοι θα εξετάσουν το ενδεχόμενο να αρχίσουν επίσημες συνομιλίες συνασπισμού με το συντηρητικό CDU. Το FDP ταιριάζει καλύτερα με το CDU από το SPD για τα περισσότερα οικονομικά ζητήματα.

Ως εκ τούτου, οι Πράσινοι μπορεί να θεωρούσαν την εγκατάλειψη των ορίων ταχύτητας ως αποδεκτό τίμημα για την εξασφάλιση πιο αριστερών πολιτικών αλλού.

Η απόφαση ωστόσο δεν έχει ακόμη τεκμηριωθεί. Οι διαπραγματευτές θα ζητήσουν τώρα την έγκριση των κομμάτων τους πριν ξεκινήσουν επίσημες συνομιλίες βάσει της δημοσιευμένης πρότασης.

 

Δείτε ΟΛΕΣ τις τελευταίες ειδήσεις τη στιγμή που συμβαίνουν στο newsauto  

NewsAuto.gr

Κοινοποιήστε το: