Ειδήσεις νέα για το αυτοκίνητο και τις μηχανές. Auto - Moto Νέα
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Πως θα σας φαινόταν αν το κράνος σας είχε φώτα και φλας; - NewsAuto.gr

Πως θα σας φαινόταν αν το κράνος σας είχε φώτα και φλας;


Η γαλλική start up OWNYX παρουσίασε σύστημα φωτεινών σινιάλων που ενσωματώνεται στο κράνος.

Οι περισσότεροι κατασκευαστές κρανών για μοτοσικλέτες και ποδήλατα έχουν τοποθετήσει σε διάφορα σημεία του κράνους ανακλαστικά για να γίνεται αντιληπτός ο αναβάτης σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού.

Τις περισσότερες φορές όμως, δεν είναι αρκετά για να γίνει ορατός ο αναβάτης και αν τα φώτα της μοτοσικλέτας δεν είναι επαρκή τότε υπάρχει κίνδυνος.

Η γαλλική start up εταιρεία OWNYX έρχεται να δώσει λύση στο ζήτημα με μια εντυπωσιακή πατέντα. Το σύστημα ονομάζεται MRA και πρόκειται για ένα σύστημα φώτων το οποίο μιμείται το πίσω μέρος της μοτοσικλέτας. Τοποθετείται στο πίσω μέρος του κράνους με εύκολο τρόπο, ζυγίζει μόλις 120 γραμμάτια και έχει πάχος μόλις 1,8 εκατοστό.

Η τεχνολογία του συστήματος είναι σχετικά απλή καθώς με ασύρματο τρόπο συνδέεται με τα συστήματα της μοτοσικλέτας. Μόλις η μοτοσικλέτα φρενάρει άμεσα ανάβει ένα κόκκινο φως που παραπέμπει στο κλασικό stop στο πίσω μέρος της μοτοσικλέτας.

Το ίδιο συμβαίνει και με τα φλας καθώς όταν ανάβουν, ενεργοποιείται αντίστοιχα το πορτοκαλί φως του φλας που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε στο πίσω μέρος των μοτοσικλετών.

Το MRA ενσωματώνεται στο κράνος μέσω δύο μαγνητών οι οποίοι αποσπώνται εύκολα και μπορούν να τοποθετηθούν σε διαφορετικά κράνη.

Το σύστημα της OWNYX αναμένεται να κυκλοφορήσει πριν το καλοκαίρι στην Ευρώπη, ωστόσο οι παραγγελίες έχουν ανοίξει με την τιμή να έχει οριστεί στα 154 ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Το… δαιμονισμένο κράνος του Fabio Quartararo
Αυτό είναι το πρώτο κράνος με σύστημα HEPA
Αυτό το κράνος διπλώνει και μπαίνει στην τσάντα σας

Δείτε ΟΛΕΣ τις τελευταίες ειδήσεις τη στιγμή που συμβαίνουν στο newsauto  

Κοινοποιήστε το: