Ειδήσεις νέα για το αυτοκίνητο και τις μηχανές. Auto - Moto Νέα
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Θρίλερ με την Credit Suisse: Απορρίφθηκε η προσφορά της UBS ύψους 1 δισ. δολαρίων

Θρίλερ με την Credit Suisse: Απορρίφθηκε η προσφορά της UBS ύψους 1 δισ. δολαρίων



Επιχείρηση διάσωσης από τις ελβετικές αρχές

Συνεχίζεται η αγωνία για την τύχη της Credit Suisse, καθώς σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Bloomberg η ελβετική τράπεζα απέρριψε την πρόταση της UBS για εξαγορά της έναντι του ποσό του 1 δισ. δολαρίων, υποστηρίζοντας πώς είναι χαμηλή και θα πλήξει τους μετόχους.

Η προσφορά της UBS έγινε γνωστή την Κυριακή με τιμή 0,25 φράγκα ανά μετοχή που θα καταβληθεί σε μετοχές. Η UBS επέμεινε επίσης σε μια ουσιώδη δυσμενή αλλαγή που ακυρώνει τη συμφωνία εάν τα περιθώρια πιστωτικής αθέτησης της εκτιναχθούν κατά 100 μονάδες βάσης ή περισσότερο, ανέφεραν οι Financial Times. Η Credit Suisse έκλεισε με πτώση 8% στα 1,86 φράγκα την Παρασκευή.

Επιχείρηση διάσωσης από τις ελβετικές αρχές

Οι ελβετικές αρχές επιδιώκουν να μεσολαβήσουν για μια συμφωνία που θα αντιμετωπίσει την πτώση της Credit Suisse, η οποία προκάλεσε σοκ στο παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα την περασμένη εβδομάδα, όταν πανικόβλητοι επενδυτές πέταξαν τις μετοχές και τα ομόλογά της μετά την κατάρρευση πολλών μικρότερων αμερικανικών δανειστών. Μια ενίσχυση ρευστότητας από την ελβετική κεντρική τράπεζα ανέκοψε για λίγο τις πτώσεις, αλλά το δράμα της αγοράς ενέχει τον κίνδυνο να συνεχίσουν να φεύγουν πελάτες ή αντισυμβαλλόμενοι, με πιθανές επιπτώσεις στον ευρύτερο κλάδο.

Οι περίπλοκες συζητήσεις σχετικά με αυτό που θα ήταν ο πρώτος συνδυασμός δύο παγκόσμιων συστημικά σημαντικών τραπεζών από την οικονομική κρίση έχουν δει τις ελβετικές και αμερικανικές αρχές να ζυγίζουν, σύμφωνα με άτομα με γνώση του θέματος. Οι συνομιλίες επιταχύνθηκαν το Σάββατο, με όλες τις πλευρές να πιέζουν για μια λύση που θα μπορεί να εκτελεστεί γρήγορα μετά από μια εβδομάδα που είδε τους πελάτες να αποσύρουν χρήματα και τους αντισυμβαλλομένους να κάνουν πίσω από ορισμένες συναλλαγές με την Credit Suisse.

Κοινοποιήστε το: