Ειδήσεις νέα για το αυτοκίνητο και τις μηχανές. Auto - Moto Νέα
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:

Τι ισχύει τελικά με τα Τέλη Κυκλοφορίας;

Λύση στο… αλαλούμ με τα Τέλη Κυκλοφορίας, με την τελευταία εργάσιμη και την τελευταία ημέρα του έτους – έδωσε το Υπουργείο Οικονομικών.

Οριστική λύση έδωσε το Υπουργείο Οικονομικών στο πρόβλημα που προέκυψε με χιλιάδες  κατόχους αυτοκινήτων, που γνώριζαν  ότι έχουν περιθώριο μέχρι την τελευταία ημέρα του μήνα (Κυριακή) για να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας, αλλά από το πρωί του Σαββάτου διαπίστωναν on line ότι η διορία έληξε την τελευταία εργάσιμη ημέρα (Παρασκευή)  – παρότι είχε δωθεί η διευκρίνιση ότι ηλεκτρονικά, το σύστημα θα δεχόταν πληρωμές χωρίς προσαυξήσεις μέχρι την τελευταία ημέρα του μήνα.

Και ενώ το σύστημα αυτόματα, διπλασίαζε τα τέλη κυκλοφορίας από 00:01 του Σαββάτου, έρχεται το Yπουργείο Οικονομικών και διευκρινίζει ότι μπορούν να πληρωθούν μέχρι και Κυριακή – τελευταία ημερολογιακή ημέρα του μηνός- στην κανονική τιμή χωρίς προσαύξηση, όπως είχε διευκρινιστεί αρχικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Από Σήμερα: Πρόστιμα και ποινές μαμούθ με on line ελέγχους

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το… λογιστικό-λογισμικό πρόβλημα που προέκυψε είναι οτι είτε Σάββατο είτε Κυριακή και αν πληρωθούν τα τέλη κυκλοφορίας στην τράπεζα, οι πληρωμές αυτές θα “φανούν” στο σύστημα από Τρίτη 2 Μαρτίου.

Ετσι λοιπόν ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας και ο αρμόδιος Υφυπουργός Απόστολος Βεσυρόπουλος, αποφάσησαν την παράταση της προθεσμίας για την εμπρόθεσμη καταβολή των τελών κυκλοφορίας έτους 2021, μέχρι, σήμερα Δευτέρα 1/3/2021.

Σημειώστε πως οι προσαυξήσεις που τυχόν καταβλήθηκαν από 27/2/2021 και πληρώθηκαν, θα επιστραφούν.

Διαβάστε επίσης:
Ιδού τα νέα Τέλη Κυκλοφορίας – Ποιοι θα πληρώνουν 0 ευρω;
Ποιοι απαλλάσσονται από Τέλη Κυκλοφορίας και Τέλος Ταξινόμησης
Γλιτώστε από τα Τέλη Κυκλοφορίας με… 5 κλικ!

Δείτε ΟΛΕΣ τις τελευταίες ειδήσεις τη στιγμή που συμβαίνουν στο newsauto  

Facebook Comments Box

Κοινοποιήστε το: