Ειδήσεις νέα για το αυτοκίνητο και τις μηχανές. Auto - Moto Νέα
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Βόλτα στο θρυλικό Targa Florio με Triumph - NewsAuto.gr

Βόλτα στο θρυλικό Targa Florio με Triumph


Μια Triumph Bonneville και ένας αναβάτης μας ταξιδεύουν στον παλαιότερο αγώνα μοτοσικλέτας και αυτοκινήτου στον κόσμο, το Targa Florio.

Μπορεί να μην το γνωρίζεται πολλοί, αλλά η Σικελία διοργάνωνε στις αρχές του προηγούμενου αγώνα έναν από τους σημαντικότερους αγώνες μοτοσικλέτας και αυτοκινήτου στον κόσμο. Το Targa Florio είναι αν όχι ο πιο διάσημος, σίγουρα ένας από τους πιο διάσημους αγώνες του κόσμου με την ιστορία του να είναι γεμάτη με ομορφιές, αλλά και δράματα.

Στις αρχές του 1900 η διαδρομή του Targa Florio φιλοξένησε αγώνες αλόγων και κάρων. Αργότερα, όταν η τεχνολογία αναπτύχθηκε, άρχισαν να πραγματοποιούνται αγώνες αυτοκινήτων και μοτοσικλετών. Η μοτοσικλετιστική διαδρομή περιλάμβανε τρεις γύρους και οι πρώτοι αγώνες έγιναν μεταξύ του 1920 και 1930.

Εκτός από τις μικρές ιταλικές μάρκες, στου αγώνες του Targa Florio έπαιρναν μέρος και παγκόσμιοι κατασκευαστές όπως η BMW, η Moto Guzzi και η Harley Davidson, ενώ αργότερα προστέθηκαν η Triumph και η Norton. Η διαδρομή για τις μοτοσικλέτες είχε μήκος 108 χιλιόμετρα και έγινε διάσημη για δύο πράγματα. Το ένα ήταν η ομορφιά του τοπίου και το δεύτερο η επικινδυνότητά της.

Λόγω των πολλαπλών θανάτων και σοβαρών τραυματισμών ο αγώνας του Targa Florio εγκαταλείφθηκε για πάντα στο τέλος της δεκαετίας του 1970. Ο Freddie Dobbs αποφάσισε να επισκεφτεί την ιστορική διαδρομή του Targa Florio και να μας ξεναγήσει στα παλιά paddock και την πανέμορφη διαδρομή στη σέλα μας Triumph Bonneville.

Δείτε το βίντεο της ιστορικής Targa Florio.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Με καρδιά από Interceptor η νέα Royal Enfield Super Meteor
Το ηλεκτρικό μέλλον της Honda ξεκινάει τώρα
Με σπορ διαθέσεις η νέα BMW R1250R

Δείτε ΟΛΕΣ τις τελευταίες ειδήσεις τη στιγμή που συμβαίνουν στο newsauto  

Κοινοποιήστε το: